Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

tämä on virtuaalihevonen | this is a sim game horse

Roscoff Sparklepops

KTK-II

© Hippios

rotu newforestinponi OMISTAJA lottis VRL-13831
SUKUPUOLI tamma KASVATTAJA Liia, Roscoff
SYNTYMÄAIKA 17.08.2015 (4-vuotias 04.10.2015) MAAHANTUOJA -
SÄKÄKORKEUS 136cm PAINOTUSLAJI kouluratsastus
rekisterinumero VH15-027-0379 KOULUTUSTASO helppo A

28.11.2017 Ponien kantakirjatilaisuus, 72p, KTK-II 

Syötävän suloinen tallin oma diivaneiti. Totta, Poppis on todellakin tallin diivailija, tälle neidille ei nimittäin kelpaa mikä tahansa kohtelu. Ulkonäkö on myös tammalle kaikki kaikessa. Harjan ja hännän täytyy olla aina silkkisen sileänä, eikä takkuja saa näkyä. Kaviot pitää pitää puhtaana eikä Poppiksen karvapeitteessäkään saa olla kuraa. Tottahan toki tamman karsinankin täytyy olla tiptop ja tamman onkin aina syötävä siististi vaikka melkoinen ahmatti Poppis onkin.

Tammasta on paljastunut melkoinen pintaliitäjä ja suosio tallin keskuudessa onkin sille elämääkin tärkeämpää. Poppikselle on tärkeää tulla toimeen jokaisen tallin ponin taikka henkilökunnan kanssa, eikä pelkääkään näyttää sitä mielistelyn kohteelleen. Ponitamma osaakin olla oikea mielenkieli niin halutessaan ja onkin hyvin mukava hoidettava - mikäli tamma haluaa päästä suosioosi. Poppis ei kuitenkaan pelkää näyttää tarvittaessa, mikäli hoitaja ei ole sen mieleensä taikka joku asia on sen mielestä vinossa. Pääasiassa kuitenkin kyseessä helppohoitoinen kaveri. Harjaaminen, kavioiden puhdistus ja muu sellainen puunaaminen on Poppiksen mielestä kovin kivaa puuhaa, joten tamman kanssa tulee tällöin hyvin toimeen. Täytyy kuitenkin muistaa tamman harjat puhtaana, ettei se pääse valittamaan asiasta esimerkiksi väistelemällä hoitajaa taikka luimimaan tälle. Poppiksen peseminen on myös helppoa, kunhan muistaa huolehtia pesuveden ja sienen puhtaudesta. Taluttaessa saa varautua siihen, että tamma voi yhtäkkiä päättää lähteä moikkaamaan sen ponikavereita. Tiukkana ollessa ja tammaa napakasti komentamalla saa sen useimmiten taipumaan kiltisti vierellä kävelemiseen.

Ratsastaessa Poppis on hyvin energinen, joskus jopa liiankin. Tamma ei voi sietää raippaa harjoituksissa ja näyttääkin sen monesti kaasuttelemalla ihan turhan kovaa. Kouluratsastuksessa Poppiksen taso yltää helppoon A:han asti, mutta joskus voi olla paljonkin vaikeuksia sen kanssa, että tamma menettää helposti hermonsa mikäli jokin juttu ei mene täydellisesti. Tamma on kovin täydellisyyden hakuinen ja turhautuukin helposti mikäli asiat eivät onnistu. Hermostuessaan Poppis lakkaa yrittämästä ja tällöin koko harjoitus on pilalla. Maastossa Poppiksella tahtoo olla mopo myöskin hukassa ja sen kanssa saa olla tarkkana, ettei se karkaa käsistä. Tämä lähinnä ongelmana yksin maastoillessa, porukassa tamma käyttäytyy mukavan rauhallisesti ja nauttiikin muiden seurasta ilman turhia hötkyilyjä. Kilpailuissa onneksi tamma käyttäytyy hieman rauhallisemmin, mikäli sen saa alkulämmittelyissä keskittymään tekemiseen. Usein tamma tahtoo keskittyä uuden kaverisuhteiden luomiseen ja suosion nauttimiseen, jolloin itse kilpaileminen unohtuu. Näyttelyissä tamma on omimmillaan, sillä se nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta ja pyrkii näyttämään parhaat puolensa parhaansa mukaan.

  

 

Sukutaulu

isä Poniniemen Moonsong

nf, rn

ii. Poniniemen Moondark

KRJ-I, NFL-I

iii. Burghleywick Silver Lustre

iie. Cranborne's Hazy Melissa

KRJ-II

ie. Väinölän Evensong

iei. Hillard's Braken
iee. Sashmoor Evesdrop

emä Songbird AVE

NFL-I

nf, rt

ei. Riihen Skywalker

eii. Skin&Bones
eie. Shesarebel

ee. Nerian Sweetheart

YLA3, KRJ-II

eei. Springtone Snowman

KRJ-II, NFL-II

eee. Classic Film Fan

KRJ-II

 

Jälkeläiset

syntymäaika varsa isä omistaja
00.00.0000 o/t. varsa vanhempi omistaja

 

Kilpailukalenteri

ominaisuuspisteet ja kilpailutaso

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 pistettä

Nopeus ja kestävyys: 0.00 pistettä

Kuuliaisuus ja luonne: 931.82 pistettä

Tahti ja irtonaisuus: 1110.22 pistettä

Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 pistettä

Kouluratsastuksessa 5/4 tasolla, ominaisuuspisteitä 2042.04

Koulutustaso: Helppo A

 

 

Ominaisuuspisteiden reaaliaikainen tilanne löytyy täältä.

näyttelykalenteri

26.12.2015 Härdelli – Match Show – SIN2 – tuom. EmmiN.

25.05.2016 Hervanta – NJ – irtoSERT - tuom. Jannica & Siiri K. 

 

 

Päiväkirja & valmennukset

15.12.2015 | päiväkirjamerkintä | kirjoittANUT lottis

Enhän minä sitten malttanut pysyä poissa Cornwallista ja Liian luota Roscoffista. Joulukuun alussa olin vieraillut aiemmin kyseisellä tallilla hakemassa vanhemman nyffiherran, Paten meille Funfairiin. Nyt kuitenkin huomasin uuden myynti-ilmoituksen Liialta foorumilla ja täytyihän minun tehdä tarjous viimeisenä olleesta varsasta, Sparklepopsista. Hetken tutkin muitakin myynnissä olevia, mutta jotenkin vain Poppis tuntui siltä oikealta. 

Hurmaava ja erilainen poni tallimme täytteeksi. Onhan toki joulukin tulossa jo kovaa vauhtia, joten tottakai aikainen joululahja täytyi itselle saada! Poppis on ihan huippu kiva suvultaan ja loistava valinta tulevaisuuden jalostuskäyttöön. Luonteeltaan tamma on myös hauska tapaus, eikä mikään itse kamaluus kuitenkaan. Poppikselta löytyy myös hyvin kaunis ulkonäkö, katsotaan siis, sattuisiko näyttelymenestystä kertymään ajansaatossa..

04.12.2015 | kouluvalmennus | kirjoittanut otterley

Lottis ja Poppis olivat ehtineet jo verrytellä itsenäisesti ennen valmennusta, joten pääsimme pureutumaan päivän tehtävään heti alusta alkaen. Tänään tarkoitus oli ratsukon kanssa keskittyä laukkatyöskentelyyn kahdeksikolla. Aluksi ympyröiden välillä vaihdettiin laukka aina myötälaukaksi muutaman raviaskeleen kautta ja keskityttiin tamman taivutteluun. Poppis kulki varsin mukavan näköisesti ja oli hyvin kuulolla, vaikka vauhtia tammassa riittikin. Niinpä käskin Lottiksen hieman rauhoitella tamman menoa. Lyhyiden välikäyntien jälkeen oli aika ottaa sama tehtävää niin, että kahdeksikolla toinen ympyrä tuli myötälaukassa ja toinen vastalaukassa. Aluksi Poppis yritti ennakoida keskellä edelleen laukanvaihtoa pudottamalla laukan raviin, mutta tajusi pian myös uuden tehtävän idean, kun Lottis malttoi pitää päänsä kylmänä, vaikka Poppis meinasi hieman hermostua.

01.02.2018 | kouluvalmennus | kirjoittanut Leenu

Lottiksen verrytellessä nättiä ruunikkoa ponitammaa, tarkkailin heitä hetkisen. Poppis näytti hermostuneelta ja levottomalta, se kipitti menemään pää ylhäällä. Pyysin Lottiksen siirtämään tamman käyntiin ja antamaan sille hetkeksi vapaat ohjat, näin hermostuttava tilanne saatiin nollattua ja pystyimme aloittamaan aivan alusta. Ensiksi ratsukko sai jäädä pääty-ympyrälle kävelemään. Siinä keskityttiin vain ratsastajan omaan rentouteen ja siihen, miten hän vaikuttaa Poppikseen. Rauhallisella ratsastuksella Poppis alkoi pikkuhiljaa rauhoittumaan ja sen askeleet alkoi pidentyä. Seuraavaksi pyysin Lottista siirtämään ponin raviin ja etsimään samaa rentoutta keventäen. Se sujuikin huomattavasti helpommin nyt, kun poni oli saatu rauhalliseksi. Varsinaisena tehtävänä oli pohkeenväistö, eli ratsukko kääntyi keskihalkaisijalle ja väisti takaisin uralle. Lottis pysyi nyt itse poninsa selässä rauhallisena, eikä lähtenyt Poppiksen sinkoiluyrityksiin mukaan. Pohkeenväistöt sujui alun kankeuden jälkeen kivasti. Kehittämisen kohteena tällä ratsukolla on ehdottomasti se, että molempien tulee pysyä rauhallisena että hommat sujuvat.

 

Tämä on virtuaalitalli | This is a sim game stable

Ulkoasu © 2015 VRL-02877 | Ulkoasun kuvat © SN ja mugley (CC 2.0 by-sa)

©2019 Funfair ponies - suntuubi.com