Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

tämä on virtuaalihevonen | this is a sim game horse

Funfair's Phila Peppie

KV-II

© Wolf

rotu newforestinponi OMISTAJA lottis VRL-13831
SUKUPUOLI tamma KASVATTAJA Funfair Ponies
SYNTYMÄAIKA 20.01.2015 (4-vuotias 20.02.2015) MAAHANTUOJA -
SÄKÄKORKEUS 138cm PAINOTUSLAJI kouluratsastus
rekisterinumero VH15-027-0117 KOULUTUSTASO vaativa B

20.12.2015 Kouluvarsojen laatuarvostelutilaisuus, 27p, KV-II 

Yleisesti ottaen Peppi on hyvin rauhallinen ja oman arvonsa tunteva tamma. Tämä neiti ei voi nimittäin sietää omasta mielestään huonoa kohtelua ja välillä huonoksi kohteluksi riittää Pepin mielestä esimerkiksi vesisateessa laiduntaminen, taikka vääränlainen harjaustyyli. Voisikin sanoa, että tämä neiti on omalla tavallaan suhteellisen paha hienostelija ja sen vuoksi kaikilla ei aina hermot kestä Peppiä. Tamma tulee kumminkin hyvin toimeen toisten hevosten kanssa kunhan meno on sopivan rauhallista Pepille. Tälle neidille parasta seuraa ovatkin hieman rauhallisemmat nelijalkaiset.

Hoidettaessa tamma käyttäytyy rauhallisesti ja jos hoitaja miellyttää tavoillaan Peppiä niin hoitotoimenpiteiden suorittaminen sujuu kohtuullisen vaivattomasti. Valitettavaa vain on, ettei kukaan osaa sanoa etukäteen että mikä on se Peppiä miellyttävä hoitatapa ja näin ollen melkein aina hoitaja tekee alkuun väärin. Riippuu täysin siitä, millainen päivä Pepillä on sillä välillä tamma tahtoo, että hoitotoimenpiteet suoritetaan reippaammin ja välillä taasen Peppi tahtoo nauttia rauhallisuudesta. Hoitajalta vaaditaankin kärsivällisyyttä, sekä hermoja jotta jaksaa joka kerta ottaa uudelleen selville että mikä milloinkin on Pepin mielestä oikea tapa hoitaa hoitotoimenpiteet. Talutettaessa kulkee rauhallisesti taluttajansa vierellä ja vaikka eteen hyppäisi pieni vihreä mies, ei tämä neiti hätkähdä sitäkään. Tammaa voikin taluttaa vaikka aloittelija sillä Peppi ei hätkähdä kirjaimellisesti yhtikäs mitään, eikä vauhtikaan kohoa ellei taluttaja ensin tee aloitetta vauhdin nostamiseksi. Kuljetettaessa jatkuu sama rauhallinen linja ja Peppiä ei pahemmin kiinnosta onko sillä matkustusseuraa, vai joutuuko se matkustamaan yksin sillä käytös on ihan yhtä hyvää molemmissa tapauksissa.

Ratsastettaessa Peppi yleensä käyttäytyy rauhallisesti ja vaikka tamma osaakin välillä kulkea myös reippaammin niin se ei silti ole tämän neidin lempihommaa. Ratsastaja joutuukin siis satunnaisesti olemaan jämäkämpi jotta Peppiin saa vauhtia, mutta kannattaa varoa samalla ettei avut ole liian napakoita. Tämä neiti ei nimittäin voi sietää sitä jos siitä tuntuu että ratsastaja käyttäytyy mukamas huonosti Peppiä kohtaan ja näin ollen liian napakat avut voivat hyvin äkkiä laittaa stopin koko ratsastuskerralle. Peppi osaa painotuslajinsa kouluratsastuksen vaativalle tasolle saakka ja jos tamman saa toimimaan hyvin koko suorituksen ajan, niin menoa on suoranainen ilo katsella. Ihan aloittelijoille tämä neiti ei kumminkaan sovi ratsuksi sillä aloittelijat eivät välttämättä osaa hallita apujensa napakkuutta kunnolla.

© *lumienkuli*

© VRL-05186

Sukutaulu

isä Downy Final

nf

KV-III

ii. Wicked Final iii. Dark Plot
iie. Secret II
ie. Unlucky iei. Low Circuit
iee. Staircase

emä Fencrow Precious

nf, vkk

ei. Suemoor Rebel

eii. Ramsen II
eie. Shallowlin

ee. Landon Creek's Promise

eei. Jackpot Devlin
eee. Landon Creek's Romance

 

Jälkeläiset

syntymäaika varsa isä omistaja
04.03.2015 nf-o. Funfair's Troubadour Funfair's Lysander lumina VRL-01198
30.08.2015 nf-t. Funfair's Pink Punch Nips Damien lottis VRL-13831

 

Kilpailukalenteri

ominaisuuspisteet ja kilpailutaso

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00 pistettä

Nopeus ja kestävyys: 0.00 pistettä

Kuuliaisuus ja luonne: 790.26 pistettä

Tahti ja irtonaisuus: 1016.16 pistettä

Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 pistettä

Kouluratsastuksessa 1806.42 ominaisuuspistettä (vaikeustaso 5)

Kouluratsastus maksimitaso: 5

Kouluratsastus koulutustaso: Vaativa B

 

Ominaisuuspisteiden reaaliaikainen tilanne löytyy täältä.

 

Päiväkirja & valmennukset

04.12.2015 | kouluvalmennus | kirjoittANUT otterley

Peppi ei näyttänyt miltään maailman reippaimmalta ilmestykseltä, kun Lottis alkoi verryttelemään tamman kanssa. Niinpä annoinkin ratsukolle tehtäväksi ratsastaa nopeita siirtymisiä heti valmennuksen alusta asti, jotta tamma hieman heräisi ja tulisi nopeammaksi avuille. Tämä onneksi toimi ja verryttelyn jälkeen napakasti ja määrätietoisesti ratsastava Lottis olikin saanut Pepin kulkemaan jo huomattavasti paremman näköisenä. Tänään tarkoituksena oli harjoitella Vaativa B ohjelmassa olevaa laukkaosiota, jossa ensin ratsastettiin pääty-ympyrä, jonka jälkeen koko rata leikkaa, missä keskihalkaisijan kohdalla tuli laukanvaihto askeleessa ja tämän jälkeen jälleen pääty-ympyrä. Olin asettanut puomin kentän keskelle helpottamaan ensimmäisiä laukanvaihtoja, mutta Peppi pääsi nopeasti jyvälle ideasta, eikä apukeinoa tarvittu montaa kertaa. Niinpä tehtävä sujuikin ratsukolta varsin hyvin.

19.12.2017 | kouluvalmennus | KIRJOITTANUT miivi

Nätti nyffineito Peppi oli verrytellyt jo saapuessani kentälle. Tervehdin tammalla ratsastavaa lottista ja aloitin heti valmennuksen. "Tänään keskitytään laukkatyöskentelyyn. Mä haluan nähdä teiltä niin siistiä vastalaukkaa kuin nättejä vaihtoja käynnin kautta", kerroin lottikselle ja esittelin ensimmäisen tehtävän - C-kirjaimen kohdalla laukannosto käynnistä, välillä M-B loiva kiemuraura ilman laukanvaihtoja ja L-kirjaimen kohdalla takaisin käyntiin suoraan laukasta. Tämä tehtävä oli ratsukolle helppo nakki molempiin suuntiin, joten lisäsimme mukaan keskihalkaisijalla tehdy laukanvaihdot käynnin kautta, joka toinen kerta vastalaukkatehtävä ja joka toinen kerta laukanvaihtoja. Vaihdoista innostuneena Peppi meinasi alkaa esitellä vastalaukassa jo laukanvaihtoja askeleessa, ja lottis sai oikeasti ratsastaa tammaa, jotta se muistaisi, että tehtävän idea ei ollut vaihtaa laukkaa. Vaihdot keskihalkaisijalla sujuivatkin erinomaisesti, vaikka ratsukko meinasikin lähteä valumaan pois halkaisijalta. Ise vaihdoissa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, joten olin ihan tyytyväinen ratsukon suoritukseen. "Kunhan muistat kiinnittää huomiota siihen, että tehtävän lisäksi pysytte oikealla uralla, niin täydellistä", hymyilin.

 

Tämä on virtuaalitalli | This is a sim game stable

Ulkoasu © 2015 VRL-02877 | Ulkoasun kuvat © SN ja mugley (CC 2.0 by-sa)

©2019 Funfair ponies - suntuubi.com