Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KRJ:n alaiset tarinakilpailut 28.04.2016

yLEISTÄ

 

Rajoitukset

  Viimeinen osallistumispäivä 26.4.2016

  Vastuuhenkilönä ja tuomarina toimii lottis VRL-13831

  Järjestyspaikka on Funfair Ponies 

  Tulokset tuomaroidaan tuotosten perusteella (hauskuus, sujuvuus, kekseliäisyys, omaperäisyys)

 

 

  Jokaiseen luokkaan otetaan max. 30 osallistujaa

  Yhdeltä ratsastajalta max. 3 hevosta/luokka

  Yksi hevonen saa osallistua max. 2 eri luokkaan/kilpailu

 

 

 

Osallistuminen

  Osallistumiset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen lotttis84@gmail.com 

  Otsikoksi Tarinakilpailut

  Muodossa: Luokka nro

Ratsastaja (VRL-00000) - Hevonen VH00-000-0000

Huom! Mikäli et halua, että tuotoksesi julkaistaan tapahtumasivulla tulosten yhteydessä, kerrothan toiveesi osallistumisen yhteydessä!

 

Luokat

1. Helppo D

Olet juuri palaamassa hevosesi karsinalle kilpailu paikalla, kun huomaat, että hevosesi on kadonnut. Juokset heti ulos, kun näet tuntemattoman henkilön lastaavan hevosesi traileriin ja kaahaavan pihalta pois. Kirjoita mahdollisimman tarkka kuvaus varkaasta. Oliko hän stereotyyppisen rikollisen näköinen arpikasvoineen ja tatuointineen, vai oliko hänellä kenties jotain outoa yllään? Voit myös piirtää kuvan etsintäkuulutuksesta.

2. Helppo C

Kesken kilpailusuorituksesi paikalle pöllähtää bussilastillinen korealaisia turisteja, jotka alkavat salamat viuhuen kuvata sinua ja ratsuasi salamakuvauskielloista piittaamatta. Miten ratsusi reagoi, kun salamavalot alkavat välkkyä? Säikähtääkö ratsusi salamoita toden teolla vai nauttiiko se kenties hetkestään parrasvaloissa yltäen suorituksista parhaimpaansa?

3. Helppo B

Kun kilpailusuorituksesi on ohi, samaisia korealaisia turisteja paahtaa perääsi valtavaa vauhtia pakottaen sinut ja ratsusi pysähtymään tallin käytävälle. Yksi innokkaimmista pelmahtaa viereesi uunituore iPhone kädessään ja muut huutavat kuorossa ”selfie!”. Ennen kuin kerkeät tajutakaan tilannetta, korealaisen iPhonessa komeilee kuva sinusta, ratsustasi sekä ventovieraasta korealaisesta. Minkälainen kuvasta tuli? Millaiset ilmeet kuvassa olijoilla on? Kuvaile tai piirrä.

4. Helppo A

Yksi korealaisista on kovin ihastunut sinuun ja ratsuusi, eikä millään meinaa lähteä, vaikka hermosi alkavat olla jo räjähtämispisteessä. Minkä sepityksen keksit, jotta pääset eroon tästä tunkeilevasta ihailijasta?

5. Vaativa B

Koet, että nämä odottamattomat korealaisturistit häiritsivät sinun ja ratsusi kilpailupäivää niin paljon, että teet asiasta reklamaation kilpailunjärjestäjälle. Mitä reklamaatiossa lukee?

 

Tulokset

Kiitos kaikille osallistujille ihanista tarinoista ja kuvista!  :-) Tuomarointi oli hyvin vaikeaa tasaisuuden takia.

Luokka 1, Helppo D (01/30)

1. Miltsu (VRL-05564) - Puh Huijaa! VH12-017-0707

Varastetun Puh-ponini lastasi traileriin lyhyt Peppi Pitkätossun näköinen pikkutyttö. Vaaleaihoisella tytöllä oli selvästi päässään oranssi peruukki, jonka kaksi epäsiististi palmikoitua lettiä sojottivat suorana sivuille päin. Tytön katsoessa minuun päin tyytyväinen virne kasvoillaan, huomasin peruukin alta hapsottavan muutaman mustan hiuksen, jotka ylettivät tuon olkapäille. Päällään tytöllä oli pitkähihainen paita jossa oli keltaisia ja haaleita, punaisia raitoja ainakin hihoissa. Paidan päälle oli puettu polviin ylettyvä keltainen mekko ja mekon alta pilkistivät oranssi-vihreät raidalliset sukkahousut. Tytön mustat tallikengät eivät sopineet lainkaan asukokonaisuuteen.

 

Luokka 2, Helppo C (02/30)

1. Tinúvel (VRL-05594) - Hexenbiest GER

Hölkkäilimme Pipsun kanssa juuri keskihalkaisijalla valmistautuen alkutervehdykseen, kun sivusilmällä huomasin suuren tilausajo-linjurin kaartavan tapahtumapaikalle. Tähän sillä hetkellä enempää reagoimatta jatkoin kuitenkin tervehdyksen jälkeen tammani kanssa reippaaseen askllajiin ja kohti seuraavaa tehtävää, kun bussista alkoi valua ulos lauma kovaäänisesti kälkättäviä ihmisiä. Pipsu ei tuntunut olevan moksiskaan, vaikka edelleen kuuluvasti kääkättävän turistilaumaksi osoittautuneen ihmismassan rantautuessa kouluradan viereen, vaan suoritti pyytämäni tehtävät omaan kuuliaiseen tapaansa. Edes järkyttävä salamavälke ei tamman menoa haitannut, kun turistit (jotka myöhemmin tiedusteltuna osoittautuivat korealaisiksi) alkoivat räpsiä valokuvia suorituksestamme tuttuun aasialaiseen pyllistys- ja kyykkäystyyliin. Kun suorituksemme vihdoin päättyi salamavalojen välkkeen samalla hieman laantuessa, olivat turistit varmasti ottaneet kuvia parin muistikortillisen verran. Pipsu jäi vielä poseeraamaan kuvaajille kouluaitojen sisäpuolelta poistuttuamme, poseeraten parhaansa mukaan.

 

2. Eviev (VRL-13314) - Derbi

Tarinaa ei julkaista kirjoittajan toiveesta

 

Luokka 3, Helppo B (02/30)

1. Tinúvel (VRL-05594) - Hirttivaaran Tulilintu VH16-018-0818

linkki kuvaan

 

2. Sinte (VRL-10636) - Metsälammen Girada VH15-053-0229

"SELFIE! SELFIE! Can we take a selfie!"

"No, no, I'm busy..." mutisen ja hampaita yhteen purren kiidän takaisin talliin hevosta perässäni raahaten. Mutta ei - korealaiset hullut eivät pysähdy, vaan tukkivat tieni tallin käytävällä. Kirakin alkaa jo hermostua rynnivästä väkijoukosta ja steppailee paikoillaan päätään nostellen. 

"OKAY. Yes we can take a selfie! HURRY NOW!" ärähdän suoraa kurkkua ja mulkaisen kameraan. Korealaisten hymy ei hyydy vaan tuntuu levenevän entisestään.

Kun näen, millainen kuva kännykässä komeilee, en tiedä itkisinkö vai nauraisinko! Ilmeeni on kuin aamutoimituksella istuvalla työmiehellä: naama on punainen kuin satokauden tomaatti ja hikikarpalot valuvat kurtistettujen kulmien välissä. Eikä siinä kaikki! Kuvan taka-alalla näkyy vilahdus Kira-tammaa, jonka kieli sojottaa hampaiden välistä kuin löysä spagetti. Lisäksi tapahtumarikkaan kuvan oikeaan reunaan on ahtautunut se korealainen mies, jonka korviin asti ylettyvä leveä hammashymy säteilee kuin Pepsodent-mainoksessa!

Tällä me takuulla voitettaisiin vuoden eläinkuva-kisa!

 

Luokka 4, Helppo A (02/30)

1. Miltsu (VRL-05564) - Hupsistakeikkaa VH15-018-2473

Tuskaisen mietinnän jälkeen keksin viimein, miten pääsisin korealaisturistista joka seisoi keskellä trailerikujaa, katkaisten kaiken kulun kapealta kujalta. En tiedä mistä sain yhtäkkiä idean päähäni, mutta sen enempää miettimättä päätin kokeilla sitä. Selitin korealaiselle innoissani muutaman minuutin päästä maneesissa alkavasta vikellysshowsta, jossa olisi muka samanlainen hevonen kuin minulla.

Kun korealainen ei tehnyt elettäkään siirtyäkseen, tajusin ettei tuo puhunut suomea. Voi piru, mitäs nyt kun minä en ainakaan koreaa puhu ja englantiakin välttävästi. Lopulta päädyin elekieleen: osoittelin ensin maneesin suuntaan, sitten kelloani ja lopulta hevostani Hupia. Seuraavaksi siirryin hevoseni viereen, tarttuen kiinni satulasta ja tehden muutaman erikoisen hypyn jotka yrittivät muistuttaa vikeltäjien hypähtelyjä. Tämän kaiken jälkeen tokaisin vielä maagisen show-sanan ja osoitin maneesia, saaden korealaisen kokemaan ahaa-elämyksen.

Hetkessä lyhyt korealaisnainen säntäsikin maneesia kohti, soittaen varmaan ystävilleen tästä mahtavasta showsta ja toisella kädellä vilkuttaen minulle. Ja nyt äkkiä trailerille pakoon! Toivottavasti huijaamani korealainen ei pettyisi valtavan pahasti, nimittäin mitään muuta showta täällä ei olisi, paitsi kentällä pyörivät koulukilpailut.

 

2. Minja.E (VRL-14226) - Myttymymmeli

Hitto vie, oli tämäkin kilpailupäivä taas melkoinen kerran elämässä -kokemus! Ihan kesken kaiken paikalle pölähti jonkinmoinen turistibussi, josta sitten purkautui parinkymmenen vinosilmän muodostama lauma - kaikilla kamerat valmiina kuvaamaan kaikkea, mikä liikkuu ja toisinaan myös sitä, mikä ei liiku... eräs näistä ulkomaalaisista kun ikuisti varmasti lähemmäs kymmenen kuvaa samasta kivestä, joka makoili maassa. Ei niissä vinosilmäisissä maapallon asukeissa toki mitään vikaa muuten olisi, mutta jos ei ne hemmetti sentään puhetta ymmärrä, niin ei tule kesää! 

Viiden turistin lauma piiritti minut ja ratsuni, kun olimme suorituksen jälkeen varikkoalueella. Kyselivät niitä näitä ja minä ystävällisenä ihmisenä vastailin herrojen ja rouvien valtaisaan kysymystulvaan. Mikä on tuon hevosen nimi? Mitkä karkelot täällä on menossa? Mikä tuolla taivaalla juuri liihotti? Ei meinannut homma ihan ongelmatonta kuitenkaan olla, sillä kuten useimmat turistit (no, lähes kaikki) nämäkin puhuivat vain englantia. Ja tietty sitä omaa tzing-tzong -kieltä, mistä en ymmärtänyt hevon humppaa. Ja tokikaan oma kielitaitoni ei ollut järin hyvä - edes suomenkieliset lauseet eivät välillä ole ymmärrettäviä. Hetken päästä laumasta neljä kuitenkin näki (luojan kiitos) jotain muuta heitä kiinnostavaa ja lähtivät tutkailemaan näkemäänsä lähempää - ja tietty yksi näistä jäi parveilemaan minun ympärille! Oi miksi? 

Kun se samainen vinosilmäinen herra vielä vartinkin päästä kyseli ja taivasteli turhuuksia ympärilläni, alkoi päässäni kiehumaan. Menisi jo muualle häiriköimästä kunnon kansalaisia! Yritin useampaan otteeseen kertoa tälle miehelle (sillä heikolla englanninkielen taidolla) että hänen pitäisi nyt jatkaa matkaa, mutta silti mitään ei tapahtunut. Tai tapahtui - kysymystulva senkun yltyi. Pian kuitenkin keksin loistavan suunnitelman, mitä oltiin usein niiden ei niin parhaiden -kavereiden kohdalla käytetty, kun kakaroita oltiin. Niistäkään kun ei tuntunut ikinä pääsevän eroon, mutta äiti oli opettanut, ettei ketään saa tahallaan loukata. Joten ei muuta kun soittoa yhteystieto listan ensimmäiselle henkilölle ja väittämään, että joku soittaa sinulle! ”I’m sorry, but my mum call me” sopersin miehelle näyttäen puhelintani ja aloin sitten puhumaan siihen iloisesti, kun kuulin jonkun vastaavan. ”Hei äiti. Hyvin menee, mitenkäs sinulla?” Turisti katsoi minua hetken ja kaikkosi sitten vähin äänin paikalta - ja samassa tämä karu tosiasia selvisi minulle. ”Anteeksi, muta ollako te soittanut vaara paikka? Tama on Ahmadin pizzapaika...” Vaikenin välittömästi, katsoin puhelimeni näyttöä, joka totta tosiaan näytti nimeksi ”Ahmadin Pizzapaikka” ja helahdin punaiseksi. ”Anteeksi, väärä numero” sanoin pikaisesti ja suljin puhelimeni. Ensi kerralla katson hieman tarkemmin minne teen ”pelastussoittoni”...

 

Luokka 5, Vaativa B (02/30)

1. Kics (VRL-05293) - Synonym to Shadow VH16-244-0007

Kirjallinen reklamaatiota, Kics Villanen 28.04

"Hei arvoista Funfair Poniesin väki!
Osallistuin Kouluratsastuskilpailuun 28.04, ja suoritukseni alkoi klo 12.10. 
Kuten kouluratsastus säännöissäkin lukee; 'ratsukko ei saavu radalle 45 s. kuluessa lähtömerkin antamisesta, mutta 90 s. kuluessa' saa siitä virhepisteen! Minä sain juurikin tälläisen kyseisen virhemerkinnän omaan suoritukseeni ja vaadin tähän muutosta tulevaisuudessa! Ennen radalle tuloa verryttelyssä hirveä lauma turisteja tuli keskelle kenttää ottamaan kuvia. Pyysin heitä ystävällisesti poistumaan, mutta eivät ilmeisesti ymmärtäneet. Pyysin myös verryttelyradan vieressä toimivia työntekijöitä poistamaan joukkion, mutta he vain kohauttelivat olkapäitään välinpitämättömästi. Kun kuulin lähtömerkin äänen minua varten, tarttui yksi turisteista hevoseni ohjaksista, ja he aloittivat valokuvaamisen ja yksi syötti hevoselleni omenoita eväslaukustaan... Olisin vähintäänkin huitaissut kyseisiä ihmisiä raipalla otsalohkoon, mutta sekin oli täysin mahdotonta siinä vaiheessa, kun olin jättänyt raipan pois käytöstä ennen radalle saapumista. Hevoseni kuolasi koko radan omenavaahtoa, ja sillä oli selvästi jäänyt omenan puolikkaita hampaan koloon, joten ohjastuntuma oli hevoseeni surkea. Minullakin jäi tästä reissusta sen verran hampaan koloon, että vaadin kilpailujärjestäjiä antamaan vähintäänkin ilmaisen osallistumisen seuraaviin kilpailuihinne. Odotan innolla yhteyden ottoaenne."   

2. Minja.E (VRL-14226) - Huvitutin Kultapoika

”Hyvä kilpailunjärjestäjä. Koen, että olen joutunut teidän järjestämissä kilpailuissa häiriköinnin uhriksi ja aion siitä nyt teille reklamoida, jotta osaatte poistaa nämä epäkohdat seuraavista kilpailuista. Näin heti alkuun tahdon kuitenkin ilmoittaa väärinkäsitysten välttämiseksi, että en ole rasisti. Ja nyt pääsemmekin itse asiaan.

Mielestäni koulukilpailut tai mitkään muutkaan kilpailut EIVÄT OLE TURISTINÄHTÄVYYS. Kuten varmasti itsekin huomasit, kesken kilpailuiden paikalle pölähti turistibussillinen vinosilmäisiä amatööripaparatseja, joista innokkaimmat kuvailivat jopa kiviä. Siellä ne sitten kilpailupaikalla hääräili ja näin ollen häiritsi kilpailijoita - valokuvaamalla ja höpöttelemällä omiaan sillä tzing-tzong -kielellä. Ja kun ne eivät onnistuneet ymmärtämään selkeää (tai lähes tulkoon selkeää) englanninkieltä kun heitä pyysin poistumaan. 
Tällä erään en vie tätä asiaa pidemmälle tai vaadi mitään korvauksia, kuten meidän suorituspisteiden nostoa tai kilpailumaksun palautusta, mutta ensikerralla sen teen! 

Närkästynein terveisin
Minja, joka ei ole rasisti - vaan kyllästynyt häiriötekijöihin kilpailuissa

 

Tämä on virtuaalitalli | This is a sim game stable

Ulkoasu © 2015 VRL-02877 | Ulkoasun kuvat © SN ja mugley (CC 2.0 by-sa)

©2020 Funfair ponies - suntuubi.com